Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gestoomde kip met Chinese paddestoelen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

10 g gemberwortel
sesam olie
rijstewijn
gembersiroop
8 gedroogde Chinese paddestoelen
6 ginkonoten
2 kipfilets
1 bosje lenteui
1 zwarte zwam
maizena
sojasaus
oestersaus
½ el suiker
p&z

Bereiden


  • Snijd de kipfilets in dunne plakjes en marineer de plakjes 30 minuten met 2 eetlepels gembersiroop, 1 eetlepel rijstwijn, peper en zout.(marinade)

  • Was en week de Chinese paddestoelen en de zwarte zwam gedurende 30 minuten in kokend water.

  • Schil de gember.

  • Hak de gember en de lente-ui fijn.

  • Kraak de noten.

  • Verwijder het vlies en de kiem.

  • Vermeng 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel oestersaus, 0,5 eetlepel suiker, 1 theelepel sesamolie, peper en zout en voeg dit toe aan de gemarineerde kip.

  • Verwijder de steeltjes van de paddestoelen en de zwarte zwam.

  • Snijd de paddestoelen en de zwarte zwam in stukjes ter grootte van de plakjes kip.

  • Verhit de stukjes zwarte zwam en de gingkonoten in kokend water waaraan 1 eetlepel gembersap en 1 eetlepel rijstwijn is toegevoegd.

  • Plaats een stoomrek in een wok en breng water to 1 centimeter onder het stoomrek aan de kook.

  • Wrijf een hittebestendig bord in met 1 theelepel sesamolie en leg hierop de kip, paddestoelen, zwarte zwam, gingkonoten en de helft van de fijn gehakte gember en lente-ui.

  • Plaats het bord op het stoomrek, sluit de wok af met een deksel en stoom het gerecht op hoog vuur gedurende 12 minuten.

  • Garneer het gerecht met de resterende gember en lente-ui.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Geurige kip met rijst
    Kipfilet in amarettosaus
    Toscaanse kip in citroensaus
    Kaaspannekoeken met Provençaalse kip en groenten
    Kip tandoori II
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes